Hvad er nyt i branchen

Hold dig opdateret med nyheder fra Techem.

Vi har udarbejdet hjælpebeskrivelser og videoguides til bl.a. Techem Administrator Portal. Vi vil her løbende opdatere de digitale guides i takt med, at vores platforme udvikler sig.

Det er i samarbejde med dig som kunde, at vi udvikler brugbare services, der gør din administration af ejendomme nemmere.

Vi håber, du finder brugbare hjælpeguides: Techems Digitale Guide

Det en lørdag i København du kan møde os. Du får råd og vejledning bl.a. omkring den nye lovgivning - tilføjelse til eksisterende lejelov.

Vi er spændte på at høre hvor mange, der har hørt om ændringerne til forbrugsopgørelsen.  Er du allerede nysgerrig omkring det, kan du læse mere her.

Du tilmelder dig gratis på messen her.

Så er det slået fast ved lov - påligning af omkostninger til beboerne

Vi kan gå 2024 i møde med en lovgivning, der bakker op om, at omkostningerne til “EED Forbrugsoplysninger” fint kan opkræves på forbrugsopgørelsen overfor beboeren af administrator, og ikke behøver opkræves separat. 

Læs mere på vores hjemmeside om EED og påligning af omkostninger.

Retsinformation henviser til samkøring af:

LOV nr 341 af 22/03/2022
LOV nr 1793 af 28/12/2023

Når du arbejder i portalen finder du hjælp i vores online guides - her finder du også nye videoguides - der hurtigt frisker din viden op.

Projekt vil forberede etageboliger til lav-temperatur fjernvarme ved brug af kunstig intelligens.

Se artikel her.

AI hjælper i kampen mod varmetab

Techem er en del af projektet: HeatCheck som er AI-drevet optimal opvarmning af lejlighedskomplekser hos Danmarks Tekniske Universitet (DTU). 

HeatCheck sigter mod at udvikle en skalerbar, AI-drevet værktøjskæde, der fusionerer målerdata med allestedsnærværende trådløse varmefordelingsmålerdata for at optimere varmesystemer i lejlighedskomplekser med uset effektivitet til gavn for bygningsejere og medarbejdere med ansvar for ejendomsdrift.

Vi er stolte over at deltage og levere de data, der er med til at udvikle fremtidens energieffektivisering i ejendomme.

Radiatormålere sender data på time basis og sammenholdes det med dimensioneringsgrundlaget, kan vi finde radiatorer der har unormal drift.
Ved at klarlægge grundene herfor og minimere disse fejl, vil hele ejendommen få en mere optimal energidrift. 

Læs mere om projektet her.

Varsling om stigende fjernvarmepriser er ude i medierne

Det giver god mening at forberede sig på en højere varmeregning. 320 fjernvarmeværker har hævet priserne. Prisstigningerne skyldes især de stigende priser, der har været på fjernvarmeværkers varmekilder, fx gas, el, træflis og træpiller. For en gennemsnitslejlighed på 80 kvadratmeter kan det betyde en stigning på 1.400 kroner. (Kilde. Videncenter Bolius).

Vi er efterhånden alle forberedt på forandringerne, men det er altid en god idé at være på forkant med at tilpasse aconto indbetalingerne for varme. Det gavner både beboerne og administratorerne af ejendommen. Hvis du ønsker at ændre en lejers acontobeløb, skal du være opmærksom på en tidsfrit på 6 uger til en betalingstermin.

Besøg os på messen Building Green, Kbh.

Bygge- og ejendomsbranchen står midt i en revolution for bæredygtighed, og Techem står klar til at hjælpe til! Forestil dig byer, der blomstrer med skove, grønne bygninger og bæredygtig energi. Vi sætter fokus på de data, der driver processen om at sætte bæredygtighed i system - get it done! 

Meget mere end fordelingsregnskaber

Kom til os hvis du efterspørger data til ESG og klima rapportering om beboernes og ejendommens forbrug af vand og energi. Det er den daglige indsats vi kan gøre noget ved. Vi behandler data fra mere end 12 millioner lejemål.



📅 Building Green København, 1.-2. November 2023

 

🕘 Åbningstider:  Onsdag : 9.00 – 17.00

Torsdag : 9.00 – 17.00

 

📍Sted: Forum København Julius Thomsens Plads 1 1925 Frederiksberg

 

🌍💡 Tilmed gratis her

 

Din genvej til Grønne, Smarte og Sunde Bygninger ✅

Står du med ansvaret for at øge jeres engagement i ESG og klimaregnskaber, så ta' kontakt til os. Vi har de data du skal bruge og sender dem via API.

Hvem: Overordnet ses det, at det ikke alene er virksomheder, der er underlagt lovgivningen, der gør brug af de klima- og markedsføringsmæssige fordele ved ESG. Flere og flere virksomheder sætter bæredygtighed i system.

Hvorfor:  Fordi klimaindsats er vigtigt og for at forberede sig på den kommende lovgivning. Det handler også om fortsat at kunne være attraktive i markedet overfor kunder/lejere/beboere og medarbejdere.

Hvordan: Kontakt os allerede idag. Vi fokuserer på ejendommens klimaaftryk/CO2-aftryk indenfor:

  1. Ejendommens forbrug af vand og energi
  2. Klimavenlige foranstaltninger, der sparer på vores fælles ressourcer

Udbyg din rapport med Connect Prof - Techems Digitale Univers

Læs mere om mulighederne her.

 

Nu gør vi noget ved strømmen

🌍Techem er stolte over at meddele vores overgang til 100% levering af grøn strøm. Dette er en del af vores fortsatte engagement i at beskytte planeten og bekæmpe klimaændringer. 

Udover at tage skridt til at reducere vores eget CO2-aftryk, ønsker vi også at hjælpe med at plante nye træer og øge den grønne dækning på vores planet. Derfor er vi glade for at kunne give støtte til plantning af træer og derved bidrage til at opretholde et sundt og bæredygtigt miljø for fremtidige generationer. 🌳💚✨

 

Se vores klimabevis her.✅

Tak for legen!

Vi kårede dagens hurtigste på vores bane om Techems værdikæde. Hver dag på VVS messen i Odense blev der kåret en vinder.

De heldige vindere fik gaven med på messen - en lækker sodastreammaskine - klar til at lave kolde drinks i sommeren!🌞🎁

Kom og vær' med når branchens største fagmesse lukker dørene op.

Lokation: Odense Congress Center - VVS'23

Vi har et tæt og godt samarbejde med de professionelle VVS'ere, når ejendommen skal forsynes med bl.a. vand- og energimålere. 

Rådgivning omkring det sikre valg af målere med OMS - Open Metering System er i fokus. 

Vi er målerproducent, og forhandler derudover en række af branchens målere og fittings. Alt samlet et sted - Techem Online Shop.

Kære Kunde

Smart dataoverførsel giver dig mere frihed.

Læs med her, hvordan vi har opgraderet vores samarbejde med EG Bolig og Unik Bolig. Vi kan nu tilbyde dig en endnu nemmere måde at håndtere dit fordelingsregnskab på.

Fuld integration gør alt automatisk læs mere her.

Hvordan skaber vi byer til gavn for mennesker og vores planet? Vi står i en akut klima- og naturkrise, hvor byggeriet har en stor del af ansvaret.

 

Building Green bidrager til debatten med aktiver og produkter der er en del af den grønne omstilling. 

Techem er stolte over at være en del af løsningen. Vi skaber bevidsthed og giver dig en genvej til Grønne, Smarte og Sunde Bygniger, kom og hør hvordan. 

Hent din gratis adgang her: Building Green,  Aarhus Congress Center den 3. & 4. maj

Måske smiler vores serviceteknikere lidt ekstra, når du møder dem for tiden. De er blevet godt kørende i nye, energieffektive servicebiler.

Bilerne kommer ud med budskabet om ”din genvej til GRØNNE, SMARTE & SUNDE BYGNINGER” 

GRØNNE bygninger har fokus på vand- og energiforbruget.

Målere og sensorer giver data til SMART ejendomsdrift.

Vi registrer det usynlige, og er med til at holde bygningen SUND.

Når Boligforeningernes Dag slår dørerne op d. 4. marts står vi klar og byder dig velkommen. 

Temaet i år er "Den Sunde Boligforening". Et tema vi beskæftiger os med hver dag og vi glæder os til at give dig en genvej til GRØNNE, SMARTE & SUNDE BYGNINGER.

Se mere her. 

Vi ønsker alle en Glædelig Jul & Godt Nytår.

Og sender alle med fjernaflæsningsmålere en hjælpende hånd i denne tid - Techem Beboer App. En app der med en hurtig opsætning af et forbrugsloft/alarm automatisk kan give besked, hvis forbruget ændrer sig mere end forventet, eller der opstår lækager/ressourcespild.

Vi udvikler teknologi til dig og giver dig genvej til Grønne, Smarte & Sunde Bygninger. 

Spørgsmål til energipriser giver ekstra travlhed i vores kundecenter

Energistyrelsen har en oversigt over udviklingen i priserne klik her.

Se svar på ofte stillede spørgsmål her. 

Techem bidrager til GRØNNE, SMARTE & SUNDE BYGNINGER og viser det på Building Green - Forum København.

‘Vejen mod Absolut Bæredygtighed’ er årets tema på Building Green København den 2.-3. november. Du bliver klogere på, hvorfor vi er nødt til at handle nu, og hvorfor det er vigtigt, at vi får diskursen om bæredygtighed til at handle om planetens bæreevne og det faktum, at alle mennesker skal kunne få opfyldt deres behov. Du kan høre om Absolut Bæredygtighed som et nødvendigt begreb at få ind i samtalerne, da det er presserende, vi fremover kun gør brug af løsninger i byggeri og arkitektur, som ikke skader planeten, atmosfæren og menneskeheden unødigt.

Gennem debatter og keynotes kan du være med til at undersøge og diskutere, hvilke materialer der optager færrest af klodens ressourcer, hvordan digitale løsninger kan være en del af løsningen, hvorfor samarbejde på tværs af værdikæden er nødvendigt, hvordan vores lovgivning skal understøtte ‘Vejen mod Absolut Bæredygtighed’ igennem opdateringer og tilpasninger til det, der er nødt til at blive vores nye virkelighed.

Tilmeld dig gratis her.

Vi er optaget af, hvordan vi hjælper vores kunder til at få Grønne, Smarte & Sunde Bygninger. 

Kom og besøg os på Centralværkstedet i Århus - her gør vi det synligt for dig, hvordan vi med viden fra 11 millioner lejemål ved at hver dråbe tæller. 

Derfor ved vi at måling og online løsninger skaber bevidsthed!

Klimaforandringer er en af det 21. århundredes største udfordringer. Vi ønsker at bidrage med produkter online services, der sætter fokus på brugen af vores fælles ressourcer.

Vi ses på Building Green. - det er gratis at deltage - alle er velkommen!

Kom og mød os på messen og få en snak om hvorfor der er kommet nye lovkrav om månedlige aflæsningsværdier til beboere og hør samtidig om hvordan vi gør ejendomme mere grønne, smarte og sunde.

Ejendomsmessen, Brøndby Hallen, d. 1.-2. juni 2022  

Vi er igen at finde på Boligforeningernes Dag i Forum i København d. 30. april 2022.

Det er gratis at deltage - tilmeld dig her.

Messen er for almene boligforeninger, andels- og ejerforeninger.

Kom og hør om den nye lovgivning og hvorfor boligforeningerne nu skal sende besked ud hver måned til beboerne. Hvor de skal oplyse beboerne om deres månedlige forbrug når de har fjernaflæsningsmålere jf. den nye bekendtgørelse. Techem - rådgiver dig.

Har du fjernaflæsningsmålere i ejendommen, så læs med her...

De lovpligtige EED Forbrugsoplysninger er tilgængelige i Techem Beboer App, og du behøver som ejer/administrator derfor ikke at gøre yderligere for at overholde lovgivningen, sålænge du har givet dine beboere adgang til Techem Beboer App.

Beboer/lejer vil automatisk modtage en e-mail hver måned med et link til deres EED Forbrugsoplysninger. Beboer appen vil ligeledes sende en notifikation afsted på mobilen for at skabe opmærksomhed om det individuelle forbrug.

Din beboer app kan lidt mere, når du bruger den fra Techem

Det giver så meget mening, at bruge data fra forbrugsmålere i hjemmet til automatisk at give dig en notifikation på mobilen, hvis du overskrider dit normale forbrug.

Når vi nu også fortæller dig, at vores app har fået et nyt ”Look-and-feel” - kan du glæde dig til en brugervenlighed, der gør det nemt at holde øje med dit forbrug, sammenligne med et gennemsnit og mere. Det er også i appen den årlige forbrugsopgørelse er frigivet af din udlejer/administrator.

Så følg forbruget online - det er faktisk blevet lovpligtigt, at du skal have adgang til løbende forbrugsoplysninger fra dine fjernaflæsningsmålere.

Techem – hjælper med at skabe bevidsthed.